blablabla

Gud så skönt det är att fara iväg under helgerna, jag älskar det verkligen! Men borta bra, fast hemma bäst :)

Jag & hjärtat har varit i luleå, tog tåget dit i fredags och skulle åka hem idag med en ny bil (åt marcus) men så blev det inte, så vi åkte hem med senap istället. I helgen har vi varit på bio, shoppat, käkat ute och bara myst! Underbart. Har idag också träffat min bästa vän, sett hur hon har det där i luleå, gått på storheden och sånt :)
Hittade mina chips som jag är typ beroende av!!! Fan va lycklig jag var, haha, lite mindre lycklig när jag kom på att sista dagen jag kan äta dom på ett tag, är just idag. För imorgon börjar vi med lchf, på tal om det så håller jag på o gör broccoli grattäng nu till imorgon, så att marcus har matlåda. Ska försöka blogga också om hur det går :) hehe, om det nu ens intresserar någon.


Har inhandlat ett par jeans och en huvtröjja, kan visa bild sen om jag ids. Väldigt nöjd iallafall! :) hittar sällan jeans som passar bra, alla är oftast för stora i knäna eller nån annanstans men dom här vart jag faktiskt himla nöjd med. Och huvtröjjan jag köpte hade kostat 1000:- men den var på halva priset så jag var bara tvungen.
Men nu är det nog sluthandlat kläder på ett tag tror jag, handlar nog kläder allt för ofta, sen ligger kläderna också bara inne i garderoben, och får bli använda en gång. Tror till och med jag har kläder i garderoben som det är prislappar kvar på... Ska nog rensa garderoben imorgon.

Madde har lärt kira spela död i helgen, haha hon är så söt lillhjärtat mitt. Säger man "pang" och visa "pistolhänder" så lägger hon sig på rygg, haha. åh <3

trött

Har inte börjat med lchf i måndags, vi blev bjudna på palt igår så vi tar det nästa måndag! :)
har kommit in genom dörren för 1 timme sen kanske, suttit mig på sängen och kramats med kira, en trött kira! hon orkade inte ens ta sig till dörren för å hälsa. Så öppna jag en räkning & beslutade mig för att grina ett tag när jag öppnade den, bestämde mig för att sluta grina och gick och tände en brasa, skar grönsaker och nu sitter jag här inlindad i en filt. Var tamejtusan tvungen att tända en brasa, var som så småkallt här och jag har dessutom fryst på jobbet hela dagen.

Ska ladda ner en film, käka tacos och krypa under täcket tror jag! Bara 2 jobbdagar kvar, guuuuudoooooomligt skönt! Hade kunnat vara bara 1, men jag ska jobba åt sötvictoria, som far till egypten! fusk :((((( idag har jag verkligen längtat efter en thailands resa, helst i flera veckor. Hade varit guld värt! Men kanske snart, förhoppningsvis.



Pussåkram!


allting snurrar runt

Stått på jobbet och gjort pizzadeg idag(!!) haha, kändes lite fel. Men jag tänkte att det skulle ta sån tid för den o jäsa så jag gjorde bort det på jobbet när det ändå var lugnt. Dock så får jag ändå vänta med att göra den, vilket jag inte visste... Så nu har jag varit o handlat o blabla. Ska göra pizza sallad också, mumms va goott! På tal om det så kanske det vore bra å packa in allt i kylen, men det lät jobbigt, men jag ska!

På måndag så börjar jag med LCHF igen. Ska fan bevisa för mig själv att jag visst kan gå ner i vikt, eller ja, förhoppningsvis. Och dessutom så mådde jag mycket bättre sist jag gick på lchf, aldrig uppsvälld, aldrig ont i magen, tipptopp! Endel tror ju att det är farligt att äta efter det, men det visar inte studier iallafall, om man tar ett exempel, katrin zymo blabla va hon nu heter, hon kollade sina värden innan lchf och kollade 1,5 år senare, alla värden var mycket bättre. Så, ja. Huvudsaken är väll att man mår bra..


Ja nu babblar jag bara om onödigt igen, hejdå!




OCH FÖRRESTEN!
Har jag inte världens finaste systrar?
Marie ringde mig idag och sa "jag köper ett par skor åt dig nu"
- va?
- ja men jag vet att du vill ha dom..

Sen skickar hon ett mms på ett par andra skor som sara tänkte ge åt mig. Sötnosar!
Och skorna marie gav var jäääääättefina!!!

ett körkort rikare, äntligen

Yipppiee! idag har jag fått körkort. Kändes så jäkla overkligt när jag såg godkänt på skärmen, kunde inte låta bli att säga "yes!!!" högt, vart så glad. Har nog gått och lett (om man säger så) dom senaste timmarna konstant. Tills nu ungefär. Haha, ja. Är det inte typiskt? nu blev jag deppig. Fråga mig inte varför, kan vara den här jäkla tystnaden som är i huset när marcus har eftermiddag. Tycker också synd om kira som mest fått hänga hemma hela dagen, har ingen ork att gå ut och gå, såhär en pizza senare. Visst är jag duktig på att vara nyttig? Nä, jag ska börja. Nu har jag ingenting direkt jag måste känna press över, som nu med körkortet, så nu kan jag kanske fokusera på något annat ett tag. (alltid nåt att skylla på he he he)


Nåja, anno (moster) bjöd på pizza iallafall, vi for till mamma och åt, jag anno & marie, sen har vi bara åkt runt ett tag. Undrar fasen hur jag ska klara mig i trafiken ensam, haha, känns rätt overkligt just nu.
Innan teoriprov och sådär var jag och tog prover på adviva, haha lika livrädd varje gång någon ska ta prover på mig. Fyfan vad jag ogillar sprutar och när dom tar blod, får spy känslor av tanken att sticka en nål i armvecket bara.
Men det gick bra, hon sa att "det här ska nog gå bra, du ser så duktig ut" haha, åh jag älskar verkligen provtagningstanter, dom är alltid så söta, håller en i handen och behandlar en som ett barn nästan.



Nä, jag ska nog sätta mig vid tvn och spela sims 3 med kira, hon tycker det är intressant! see you later.


i may not be that nice.

Jag tänkte skriva något jag kanske aldrig skrivit förut, jag vet inte varför jag vill skriva det heller, men det har nog aldrig riktigt fått komma ut ur mig. Tror jag aldrig pratat om det på riktigt, och jag vill bara skriva, för det här är min blogg, och det här är jag.


Jag har nog (som jag tidigare skrivit) i väldigt många år blivit styrd av allt som handlar om kroppsideal. Det är att planera en hel veckas mat (fast man ändå inte gör som man planerat), ständigt få ångesten upptryckt i halsen, googla dietmetoder, göra träningsscheman, gå förbi en spegel och dra upp tröjan för att titta på magen ca 20 ggr om dagen (utan att överdriva). Det kanske inte är så illa, nä. Men jag måste säga att jag ett tag var rädd för mig själv nästan, för jag är inte den jag var för ca 2 år sedan, men att jag är samma jag ändå, någonstans sitter nog allting kvar. Men jag är absolut inte ensam, och egentligen får ni tycka vad ni vill om att jag skriver det här, tänka tro och undra, gör vad ni vill.

Jag vet, det är inte lätt när man är tonåring t.ex att komma undan med att bli kroppsfixerad, det tror jag nästan alla av oss varit. Men jag vill inte att någon någonsin ska känna sig så pass dålig, att ni gör som jag en gång gjorde.

Vet ni hur det är att inte äta på 4 dagar? dina ben skakar, du vinglar. Det är ett under att du ens står på benen. Och hur fantastisk känner man inte sig? hellyeah jag har lyckats hålla mig från mat i 4 dagar!!! Idiotiskt.
Där står du med en viktminskning på kanske 4 kilo, sedan vill du belöna dig. Då äter du allt du bara får i dig, 4 dagar senare, väger du lika mycket igen. Ska du då strunta i att äta på 4 dagar igen?

Hur är det egentligen sedan, när din mage tillslut efter varje måltid bestämmer sig för att trycka upp maten igen? Hur mår du då? bryr du dig överhuvudtaget? Du påstår att du inte kan styra det, jag menar det är precis vad du säger åt din bästa vän. Du kan inte styra det, för det är ju magen som trycker upp maten och du spyr ju inte! Det kommer ju bara lite grann, sisådär 3 gånger om dagen. Vad spelar det för roll? Och varför skulle någon ens tro att du har någon form av ätstörning? du har ju fett på kroppen. Dina revben sticker inte ens ut.

Jag menar, vad spelar det för roll? du vill ju tappa kilon. Du tror ju på fullaste allvar att du blir smalare av att trycka fingrarna i halsen. Spyr på toan, mamma frågar "vad gör du där inne?" - jag hostar. Ja eller hur!
Men är det så konstigt då? för du har ju någonstans alltid haft någon som tryckt ner dig i botten, låtit dig ligga där, du är ju värdelös. Du har ju blivit rund om magen, du äter ju för mycket, du måste sluta äta.

Och sen jämför du dig med varenda människa, men du tänker alltid att alla andra är helt perfekta. Det spelar som ingen roll om dom är 20 kilo tyngre än dig, dom är ju fina precis som dom är. Du har bara fått någon fix idé att just inte du duger. Varför? Ser du inte att du också är fin som du är?



Men jag vet. Du kan inte bara ändra dig, vipps så är allt inte borta. Det är något som gnagit sig för långt inpå, och du vet inte vart det ska sluta. Ibland gråter du för att du inser hur sjukt det är, och ibland så ler du för att du tror det hjälper dig. Det gör det inte, det är inte roligt att få kväljningar av maten, det vet du om. Men du är inte rädd. Det är en lång bit kvar innan du har anorexia. Vadå, är det dit du vill hamna?



Men vet ni vad?
Såhär ser jag det. Det spelar faktiskt ingen roll om du har 20 kilo övervikt, och du känner såhär. För har du en gång kommit till det stadiet att något trycker i skallen dygnet runt, att du känner dig dålig efter varje måltid, om du bestämmer dig att börja spy, då är du farligt nära ett problem.

Och vad kan hända? Du tappar näring, du tappar muskler, du blir blek, trött, trögtänkt och kall. Din hals kan till och med bli tjock om du spyr för mycket. Du förstör dina tänder!! Syran som kommer upp när du spyr fräter på dina tänder. Du skakar, hjärtat slår i ett.


Jag har inte problem med att jag spyr och så vidare längre, jag svälter mig inte, jag gör inget sånt. Men saker etsar sig i huvudet och tillslut är det dags att bryta det. Som tur är kan jag hantera det, och jag vet mycket väl att det är mycket bättre att röra på sig och äta nyttigare, än att göra idiotiska saker.
Du kanske fixar det själv, men om du inte gör det så måste du söka hjälp. Sök snälla hjälp! (nu låter jag som någon jävla expert, men jag vill bara att andra ska ta till sig). Och det är inte kul när man inte är nöjd med sig själv och sin kropp.



Nu ska jag försöka göra det bästa av saken bara, jag tycker om mig själv, men jag vill ha en mer tränad kropp och gå ner något kilo, och nu när jag har struma så är det nog dags att ta tag i träning och försöka leva nyttigare utan massa idiotiska metoder. Är ni på? Hoppas inte något jag skrivit nu blivit fel, eller att någon tror att jag har ätstörningar eller något, för det är inte så det är. Jag är nog bara en helt vanligt tjej nu, med kroppsideal, som vem som helst egentligen. Och ideal har vi nog alla.
bilderna är tagna från weheart it.

mysiga bilder

inte orkat redigera dom, men det kanske inte gör något! :)











nujävlar

Är ganska opeppad att skriva någonting här eftersom att det alltid hinner gå så länge innan jag skriver, så jag vet aldrig vart jag ska börja. Lite tråkigt, jag tycker ju egentligen om att blogga, även om jag bloggar om helt ointressanta saker, hehe..

Har vaknat vid halv 11 idag, var så jäkla skönt att få sova ut. Varje gång jag har varit ledig när jag senaste tiden varit ledig så har jag oftast ändå fått ställa klockan för att det har varit någonting jag har haft att göra, eller haft någon tid att passa, så idag fick jag sova lite extra iallafall! :)

Men allting rullar på som vanligt, jag är fruktansvärt less på min jävla struma, jag vill en del dagar bara kasta vågen i golvet, man ska inte hänga upp sig på vikter, men det är ju precis vad man gör. Man blir bara fetare och fetare, usch och blä. Jag önskar mig en högre dos levaxin. Och nej, det är kanske inte så illa som det låter, jag är duktig på att överdriva, särskilt när det gäller vikt och sånt. Har nog så länge jag kommer ihåg varit ganska rädd för att gå upp i vikt, och fått stor panik när jag upptäckt att jag gjort det. Ett gymkort är en bra sak jag bör skaffa, jag ska skaffa. Vill verkligen träna och röra på mig, måste bara få orken och pengarna till det, motivationen finns helt klart, jag är skitpeppad att träna så att jag har blodsmak i käften.


Meeeeeenmen! Igår kuggade jag på teorin, för andra gången. 49 rätt, och jag behövde 3 rätt till. Känns nästan som att man ger upp men på sätt och vis känner jag mig mer peppad nu att plugga än vad jag gjorde sist, just för att jag vet att jag var så nära. Men nu fixar jag det, nu jävlar!!!!